T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

11-11-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliklerini  kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda, sektörün  ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda  gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek  elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bölümümüzde yer alan dal programları : 

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ

11-11-202211-11-2022









Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı,  kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar  ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve  öğretim verilen daldır.

Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı,  kurulumu, arıza giderme ve kontrol sistemleri devreleri  yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları  yetiştirmektir

WEB PROGRAMCILIĞI

11-11-2022









Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak  kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve  programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web  uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim  verilen daldır.

Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak  kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve  programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web  uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik  elemanlar yetiştirmektir.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2013 - Güncelleme: 16.11.2022 18:30 - Görüntülenme: 4044
  Beğen | 3  kişi beğendi