T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

 11-11-2022

 

 

 

 

 

 

 

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar. Günümüzde Mesleki eğitimin değeri daha da çok artmaktadır. Sanayide ihtiyaç duyulan ara eleman istihdamı için meslek liseleri büyük önem taşımaktadır.

 

 Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Programında;

1. Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı,
2. Elektrikli Cihazlar Teknik Servisi Dalı,
3. Elektronik ve Haberleşme Dalı,
4. Asansör Sistemleri  dalları yer almaktadır.

11-11-2022









ELEKTRİK TESİSATLARI VE DAĞITIMI DALI

Tanımı: Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.  

11-11-2022

 







ELEKTRİKLİ CİHAZLAR TEKNİK SERVİSİ DALI


Tanımı: Elektrikli cihazlar teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma,ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajına yapma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek.  

11-11-2022

 







ELEKTRONİK VE HABERLEŞME DALI

Tanımı: Elektronik ve haberleşme teknik servis elemanın sahip olması gereken, Görüntü, ses, haberleşme  ve ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Görüntü ve ses sistemleri, haberleşme ile ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemleri için gerekli mesleki yeterliklere sahip teknik elemanları yetiştirmek.

11-11-2022

 







ASANSÖR SİSTEMLERİ DALI

Tanımı: Asansör sistemleri elemanının sahip olması gereken , Asansörlerin kurulumu, bakımı ve onarımı işlemlerini yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: asansör sistemlerinin kurulumu, bakımı ve onarımı işlemleri için gerekli mesleki yeterliliklere sahip teknik eleman yetiştirmek.

  

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2013 - Güncelleme: 16.11.2022 18:29 - Görüntülenme: 5353
  Beğen | 8  kişi beğendi