ANKARA / MAMAK - Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Motorlu Araçlar Teknolojisi

Motorlu Araçlar Teknolojisi alanına gelen öğrenciler; otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları olarak yetiştirilmektedir.

11-11-2022

Okulumuza Motorlu Araçlar Teknolojisi AlanındaOtomotiv Elektromekanik dalındaeğitim öğretim faaliyetleri sürdürmektedir. Otomotiv elektromekanikerinin sahip olması gereken otomotiv üzerinde mekanik sistemlerin,  güç aktarma organlarının,   hareket kontrol sistemlerinin, oto elektrikli ve elektronik sistemlerinin, otomotiv güvenlik ve konfor sistemlerinin ayar, bakım ve onarımları ile ilgili yeterliklerin kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

11-11-2022

Otomotiv elektromekanik dalında eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizin çalıştıkları; 6 adet (Temel Mekanik, Motor Mekanik ve Dizel, Oto Elektrik, Otomotiv Elektromekanik, Hareket Kontrol Sistemleri, Güç Aktarma Organları) atölye ve iki adet (Teknik Resim Ve Hidrolik Pnömatik Sistemler) laboratuvarımız mevcuttur.

11-11-2022

Alanımızda öğrencilerimizin üzerinde uygulama yaptıkları çalışır ve aktif durumda olan; bir adet 2021 model tam otomatik 1,8 benzinli Toyota Coralla marka binek araç,  bir adet Renault 19 dizel tek kapı araç,  bir adet Tofaş Şahin marka araç, bir adet Renault 12 Toros marka araç,  bir adet Volkswagen T30 panel Van araç, birisi sütunlu diğeri makaslı olmak üzere iki adet araç lifti, otomatik lastik sökme takma cihazı, Tekerlek Balans cihazları, eğitim ve test  panoları, motor test cihazı, diagnostik arıza analiz cihazı, çeşitli test ve ayara cihazları, 3 adet içerisi dolu takım arabası, bakım onarımda kullanılan motorculuk el aletleri ve aparatları, kaynak makineleri, gövde kaporta  onarım   ekipmanları, calaskallar, krikolar, çalışır durumda iki adet sehpalınmış araç motoru, sök-tak ve ayar yapabilecek 6 adet Fiat Palio motoru, çeşitli vites kutuları, diferansiyeller, fren sistemleri, ön takımlar ve eğitim setleri ve  bakım onarım ile ilgili aletler bulunmaktadır.

11-11-2022

Motorlu taşıtlar sektörü ana ve yan sanayileri ile birlikte ülkemiz ekonomisine özellikle istihdam düzeyinde önemli katkılar sağlamaktadır. Ana sanayindeki bir kişinin, yan sanayide beş kişiye istihdam oluşturduğu da belirtilmektedir

Mezun öğrencilerimiz özellikle son yıllarda otomotiv sektöründe yaygınlaşan servis ağı yapılanması çerçevesinde ve yetkili servislerde aktif olarak çalışmakta ve istihdam edilmek üzere tercih edilmekte ve aranmaktadır..

Ayrıca akaryakıt istasyonları, motorlu taşıtlar sektörüne yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, kara yolu ve deniz taşımacılığı, inşaat ve tarım hizmetleri, otopark hizmetleri, yedek parça, satış ve satış sonrası hizmetler gibi sektörle ilişkili iş kolları düşünüldüğünde geniş çaplı, dolaylı bir istihdam yaratıldığı da bir gerçektir

Dört yıllık yükseköğretim programlarına yerleşen öğrencilerimiz olduğu gibi iki yıllık Meslek Yüksek Okulları'na devam eden çok sayıda öğrencimiz mevcuttur.

MEZUNLARIMIZIN YERLEŞEBİLECEKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI (ÖN LİSANS VE LİSANS)

Yayın: 05.11.2013 - Güncelleme: 16.11.2022 18:34 - Görüntülenme: 4147